Week van de Smaak: ‘Laat het smaken op Schoonselhof!’ Schoonselhof



Vzw Grafzerkje verzorgt rondleidingen tijdens de Week van de Smaak!


Heel wat bekende Antwerpenaren uit de culinaire wereld liggen begraven op Schoonselhof. François Xavier De Beuckelaer van Elixir d’ Anvers, chocolatier Hans Burie, Louis Roodthooft van de confiserie en Cuperus bekend om zijn koffie en thee vonden hier hun laatste rustplaats. Bedrijven die Antwerpen met een culinaire erfenis bedachten zoals chocolade Meurisse, de sigarendynastie Tinchant, chocolade Martougin en Spiers van de bananen rusten hier.


Hoe: Dit menu wordt u voorgeschoteld door maitre d’hotel Jacques Buermans, gids en voorzitter van vzw Grafzerkje. Voor de noodzakelijke proevertjes zorgt chef-kok Leen Otte, Duivel doet al bij vzw Grafzerkje.

Extra: Tijdens de namiddagrondleiding is er nog een “poëtisch toetje”, verzorgd door dames van de Academie voor Muziek en Woord van Hoboken.


Wanneer:

Zonder gedichten: zaterdag 14 november, 10 uur of zondag 15 november, 10 uur.

Met gedichten: zaterdag 14 november, 14.30 uur of zondag 15 november, 14.30 uur.


Waar: Bijeenkomst aan de hoofdingang van de begraafplaats, kruispunt Sint-Bernardsesteenweg / Krijgsbaan te Hoboken. Eindpunt tram 24. Er is ruime parkeergelegenheid aan de overzijde van de hoofdingang van de begraafplaats.


Prijs:

Zonder gedichten: de soldenprijs van € 9,99 per persoon

Met gedichten: de soldenprijs van € 11,11 per persoon.


Inschrijven: verplicht via vzw Grafzerkje, p/a Jacques Buermans, Frieslandstraat 4, bus 6, 2660 Hoboken, 03/829 16 03, [email protected] waar ook bijkomende informatie verstrekt wordt.


Hoe werkt het: neem contact op met Jacques Buermans en, indien er nog plaatsen beschikbaar zijn, doe dan een aanbetaling op rekeningnummer BE39 0010 8747 8619 van Jacques Buermans met vermelding van naam + aantal personen + datum. Inschrijving is pas definitief na ontvangst.