Zwaantjes 26 – 8 - 1950 / 20 – 9 - 2019 Frans Van Looy Frans Van Looy werd gecremeerd en uitgestrooid op de strooiweide

Frans Van Looy was beroepswielrenner tussen 1972 en 1982. Hij nam onder andere deel aan de Olympische Spelen in München, won drie keer de Sluitingsprijs in Putte en behaalde ook de eerste plaats op de Schaal Sels in Merksem. Van Looy boekte ook ritzeges in de Dauphiné Libéré en de Ronde van Catalonië.

Tijdens de laatste jaren van zijn leven baatte Frans samen met zijn broer hun familiehoeve ‘De Boerenschuur’ in Merksem uit. Hij verzorgde de koeien, konijnen en schapen en hield zich bezig met de sociale activiteiten op de terreinen rondom de hoeve en er kwamen ook schoolkinderen op bezoek om naar de dieren te kijken”, vertelt zijn broer Fons Van Looy.

Nadat de Vlaamse Overheid in 2016 eigenaar werd van ‘De Boerenschuur’ besliste het Agentschap Verkeer en Wegen (AVW) dat Frans de hoeve niet meer als woonplaats mocht gebruiken. Een petitie voor het behoud van ‘De Boerenschuur’, die deze zomer ondertekend werd door 3.000 man, kon daar geen verandering meer in brengen. Om die reden is Frans Van Looy denkelijk uit het leven gestapt.