Schoonselhof Mechelen 31 - 1 - 1920 / Antwerpen 3 - 1 - 2005 Frans Baudouin Het grafmonument voor Frans Baudouin bevindt zich op perk R, rij 7.

Frans Baudouin stond tussen 1950 en 1981 als conservator aan het hoofd van de Antwerpse kunsthistorische musea. In die functie verschafte hij vooral het Rubenshuis en het openluchtmuseum Middelheim internationale faam. Hij was ook lid van de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten. Tevens droeg hij de titel van eredoctor aan de Antwerpse universiteit. Frans Baudouin was kunsthistoricus en wordt beschouwd als een van de grootste kenners van het werk van Rubens. Hij was de stuwende kracht achter het Rubenianum, het centrum voor Rubensstudie en de bezieler van het Rubensjaar in 1977.

Frans Baudouin maakte tussen 1946 en 1948 deel uit van de Monuments Men. Dit was een door de geallieerden in 1943 gevormde militaire groep van ongeveer 350 mannen en vrouwen. Het enige doel van de sectie was zoveel als mogelijk cultureel erfgoed te redden van vernieling en de kunstwerken terug te vinden die door Adolf Hitler en de nazi’s gestolen waren. Toen de Monuments Men in 1951 ontbonden werden, hadden ze ongeveer 5 miljoen gestolen kunstobjecten naar het land van oorsprong terug bezorgd. Opslagplaatsen bevonden zich onder meer in een zoutmijn in Thüringen, in het Beierse slot Neuschwanstein en in een zoutmijn bij het Oostenrijkse dorp Altaussee. Hier werden onder andere het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck en de Brugse madonna van Michelangelo ongeschonden aangetroffen.Tot de Monuments Men behoorden negen Belgen.