Ro Schoon Ro Lachaise Degidsen Père Lachaise

De begraafplaats Père Lachaise staat op nummer drie van de meest bezochte bezienswaardigheden van Parijs. Dit is niet verwonderlijk omdat er talloze  personen, van wie de naam ons bekend in de oren klinkt, hun laatste rustplaats kregen. Komt er nog bij dat er bij velen van hen een "petite histoire" kan verteld worden, soms een triest verhaal, soms een grappig en soms zelfs een ondeugend!


Vier redenen om dit bezoek niet te missen:

       

Om zijn bekendste bewoners met een bezoekje te vereren. Kunstschilder Géricault, dichter Oscar Wilde, Molière en Jean de la Fontaine, componist Georges Bizet, Abelard & Héloïse, Edith Piaf en andere Jim Morisssons.

Om te vernemen of al de volgende verhalen wel kloppen. Fréderic Chopin en Rossini - maar liggen die hier wel? Dichter Alfred de Musset - hoe zat dat weer met zijn laatste wens? Kunstschilder Jean Louis David - lag die niet in Brussel? Ferdinand Barbedienne - wie zegt u? Maar waarom komen mannen hier toch zo graag?. de Beaujour - wat heeft zijn monument met een schoorsteen te maken? Alan Kardec - welke geheimzinnige dingen gebeuren er hier? Om maar te zwijgen over Victor Noir, waarom hij zo populair is bij de vrouwen.

Om als Belgen kennis te maken met enkele van onze landgenoten die Père Lachaise verkozen als laatste rustplaats. Naast componist André Modeste Grétry, de uitvinder van de dynamo Zénobe Gramme, dichter Georges Rodenbach liggen hier met nog enkele landgenoten.

Om te luisteren naar de verhalen van gids Jacques Buermans die u zal bewijzen dat op een begraafplaats ook, weliswaar niet constant, eens mag gelachen worden en die de deelnemers zal vergasten op enkele anekdotes en een massa informatie over de "moeder van alle begraafplaatsen".
Groepen of verenigingen die een gegidst bezoek willen brengen aan de begraafplaatsen Père Lachaise en Montmartre in de Franse hoofdstad,
kunnen alle mogelijke informatie inwinnen bij
Jacques Buermans , tel. 03/829  16 03 of  e-mail: [email protected]