Ro Schoon Ro Lachaise Degidsen


Ook zijn er nu lezingen te boeken over Schoonselhof en de Parijse begraafplaatsen


Lees meer

Een ideale manier om een begraafplaats te ontdekken is een rondleiding met uitleg door funeraire gids Jacques Buermans. Schoonselhof is op deze wijze te verkennen.

De meest aangewezen start is een algemene rondleiding. Gedurende een tocht die ongeveer 2.45 uur duurt ontdekt men deze dodenakker en zijn bewoners. Maar er is meer. Naast de prominenten en bekende kunstenaars die hun laatste rustplaats kregen op dit Antwerpse Père Lachaise wordt tijdens de rondgang stilgestaan bij de symboliek die rijkelijk aanwezig is. Het wordt zeker geen saaie boel want het betoog wordt opgefleurd met talrijke anekdotes.


Rondleidingen

De mogelijkheid bestaat om, tijdens een dagtrip, kennis te maken met de moeder van alle begraafplaatsen: het Parijse Père Lachaise. Nieuw is een tocht doorheen de Westhoek met een door een deskundige gegidste rondrit langsheen de vele oorlogsbegraafplaatsen.

Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om  een beroep te doen op een gids voor een bezoek aan de dodenakkers van Montmartre, Montparnasse, Passy in  Parijs, aan de Nieuwe Ooster en Zorgvliedt in  Amsterdam en het Melatenfriedhof

in  Keulen.